Nyheter maj


NYHETSSIDAN UPPDATERAS IGEN 1 JUNI

Distansundervisning

Metodstöd för fjärr- och distansundervisning

På denna samlingssida på medarbetarwebben samlar vi både metodstöd och teknisk support för fjärr- och distansundervisning.

Du kan också gå direkt till sajten med vårt metodstöd för distansundervisning: https://distansundervisning.academedia.se/

Extra rutiner för hemundervisning

Det finns en hjälpsida som uppdateras löpande, där lägger vi upp alla rutiner för att hantera teknik på distans.

HR

Förstelärare – anmälan öppen

Fram till 17 maj är anmälningsperioden för kommande års förstelärare öppen. Ladda upp ansökningarna på drive enligt årets rutin som skickats ut per mail från Lina Kvick.

Bekräftelse kring vilka medarbetare som beslutats uppbära förstelärarskap under nästa läsår meddelas till rektor i slutet av maj.

Vid frågor – kontakta Lina på lina.kvick@academedia.se

Rensning av medarbetarkonton

För att få en bättre kontroll av vilka konton som finns i vår IT-miljö kommer en ändring att genomföras som säkerställer att konton för medarbetare och konsulter som inte har aktiva anställningar eller uppdrag inaktiveras. Processen kallas ”deprovisionering” och är ett led i att stärka säkerheten och kontrollen av vår IT-miljö. Rent praktiskt innebär detta att konton kommer upphöra att fungera den dagen anställningen eller konsultuppdraget upphör. I tillägg till detta så kommer även den data som hör till kontot (mail, personliga filer m.m.) att raderas 90 dagar efter avslutsdatum.

Från och med den 8:e maj kommer därför konton för medarbetare eller konsult som saknar en aktiv anställning i HR+ inte fungera i AcadeMedias IT-miljö. Detta berör även medarbetare eller konsulter som har ett fungerande konto idag om de inte har en aktiv anställning upplagd i HR+.

HÄR FINNS EN INSTRUKTION där kan du kontrollera vilka konsulter och anställningar som är aktiva i HR+ just nu och om någon saknas eller har gått ut.

Minst fyra veckors semester i sommar

Våren har på grund av coronavirusets spridning inneburit stora omställningar både för samhället och för vår organisation. Vi vill därför särskilt lyfta vikten av vila och återhämtning under den sommarperiod som nu kommer. AcadeMedias grundinställning är att samtliga medarbetare bör ta ut minst 20 dagars semester under perioden juni till augusti 2020. Läs mer här.

Skolmat

Skolmat för avhämtning

Inköp har i samarbete med Måltid, IT och Kommunikation satt upp ett stöd för att majoriteten av våra elever ska kunna beställa och hämta skolmat. Portionsförpackade luncher bokas digitalt på sajten http://skolmat.academedia.se och hämtas sedan av eleverna upp till två gånger per vecka. Arbetet fortskrider för att nå ännu fler av våra gymnasielever runt om i landet. På orter där vi inte har matleverantörer som kan vara med i bokningstjänsten försöker vi ordna alternativa lösningar såsom aktivering av matkort. Mer information och en FAQ för elever finns HÄR på medarbetarwebben. Frågor besvaras via chatten på elevernas bokningssida eller genom att maila info@skolmat.academedia.se.

IT

Paus av återlämning och datorförsäljning

VI har under månaden lagt prognos av beställningar till HP och Lenovo och vi väntar nu på ett garanterat leveransdatum. När vi fått signaler om att leveranserna kommer så att vi kan starta försäljningen av datorer igen. Idag har vi tyvärr inte den garantin, därför behöver vi avvakta. Vi meddelar er så snart vi fått besked.

Nyhetsbrev och rutiner från IT

Hemsida för IT där ni hittar rutiner och arkiv med tidigare nyhetsbrev och streams hittar ni HÄR.

Kalendarium med rutiner finner ni HÄR.

För frågor, tveka inte att kontakta oss:

Per Melin, Digitaliseringsansvarig Gymnasiesegmentetper.melin@academedia.se, 0766470615
Richard Hallén, IT-Ansvarig Gymnasisegmentetrichard.hallen@academedia.se, 0724501739
Martin Kipowski, IT-Ansvarig Gymnasiesegmentetmartin.kipowski@academedia.se, 0761028319
Royne Berglund, IT-Chef Gymnasiesegmentetroyne.berglund@academedia.se, 0708393001

Lön

Viktiga deadlines från lön

  • 6:e arbetsdagen i varje månad är det deadline för att registrera nyanställning, ändring av anställning, lönetillägg och avslut av anställning i Servicewebben för att det ska registreras inför löneutbetalningen i innevarande månad. Nu i maj innebär det den 11 maj.
  • 6:e arbetsdagen varje månad är deadline för att registrera konsultuppgifter i servicewebben för att LÖN ska garantera att det registreras för aktuell månad.
  • Sista dag för attest av tidrapport samt resa och utlägg är den 7 maj kl. 17:00.

Nya inställningar i Medvind

Den 11 maj publiceras nya inställningar i Medvind för dig med chefsroll. Syftet med de nya inställningarna är att det ska underlätta för dig att navigera i Medvind, exempelvis i attestflödet. Se instruktion vad de nya inställningarna innebär.

HR-webben och Medvind stängd 22 maj

Den 22 maj uppdaterars systemmiljön för Medvind och HR-webben. Den dagen är det ej möjligt att logga in i dessa system.

Marknad & kommunikation

Omvalsperiod och digitala öppna hus

Nu är omvalsperioden igång över stora delar av landet och detsamma gäller marknadsföringen av era skolor – som givetvis har anpassats efter rådande omständigheter. När eleverna inte kan besöka skolorna som vanligt får vi tillsammans göra vårt bästa för att ändå ge dem all information de behöver för att göra ett välgrundat val, oavsett om det sker i ett digitalt öppet hus, via mejl, telefon eller i en chatt.

Så här långt ser vi en stor trafiktillströmning till de landningssidor som har skapats för era skolor, vilket är mycket glädjande. En annan positiv sak värd att lyfta är det engagemang som ni har haft inför de digitala öppna hus som ersatt våra ordinarie öppna hus. Det har varit riktigt kul att få jobba tillsammans med detta och vi har lärt oss mycket under resans gång som vi kommer ha nytta av i framtiden. Till de enheter som har sina digitala öppna hus framför sig vill vi passa på att önska lycka till.

Lokala kommunikationsplaner

Nu är deadline passerad för att skicka in enheternas lokala kommunikationsplaner. Marknadsansvariga kommer att läsa och återkoppla med eventuella frågor och erbjudanden om hjälp.

Webbprojektet AMS

Webbprojektet AcadeMedia Standard Webbramverk (AMS) är ett projekt skapat av koncernens digitala webbteam. Projektets syfte är att skapa ett webbramverk som kan användas av alla AcadeMedias verksamheter och webbsidor. Detta ger varje varumärke en mer modern och flexibel webb, samtidigt som vi kan skapa en säkrare och mer kostnadseffektiv webbmiljö för hela AcadeMedia. På sikt kommer detta leda till att era hemsidor blir ännu bättre på att möta behov och besvara frågor från intresserade elever och vårdnadshavare.

Ny presskontakt på AcadeMedia

Kajsa Tirén tar över som pressansvarig för koncernen från 1 maj, efter Anders Porelius som lämnar AcadeMedia. Du når Kajsa på kajsa.tiren@academedia.se eller 0761-01 58 02. Jenny Wahlberg ger stöd vid press- och mediafrågor som rör grundskolorna och gymnasiet.

Utbildningar Academy

Nu lanseras Utbildningswebben 2.0

Utbildningswebben, där vi samlar alla utbildningar för medarbetare och ledare, har fått ett nytt utseende och bättre funktioner för att hitta kompetensutveckling som passar var och en. Nu kan du exempelvis filtrera på vilken roll du har, vilken skolform du jobbar inom eller vilket ämne du är intresserad av. Här hittar du ett urval av nya webb- och distansutbildningar:

Stöd för bedömning och betygssättning

I början av april efterlyste vi frågor och case om bedömning och betygssättning på distans. Vi fick in många frågor och tillsammans med betygsexperterna Anna Karlefjärd och Pernilla Lundgren från Karlstad universitet har vi nu tagit fram en film och en FAQ i utbildningswebben.

Filmer om fjärr- och distansundervisning

Stort tack till alla medarbetare som ställt upp och delat med sig av tips vid fjärr- och distansundervisning! Alla filmer finns nu samlade här.

Vi vet att många elever spenderar mer tid framför sina datorer i dessa tider. Tillsammans med Bris har vi tagit fram två filmer med råd till föräldrar och elever om hur man skapar schysst stämning på nätet.

Tips! Lärarnas skolutvecklingskonferens i Helsingborg den 11 november 2020

Lärarnas skolutvecklingskonferens i Skåne vänder sig till forsknings- och skolutvecklingsintresserade lärare, förskollärare och skolledare. Syftet är att skapa en arena för professionellt lärande där deltagarna kan dela och på så sätt fördjupa sina kunskaper och frågeställningar.

Arrangör: Skånes Kommunförbund

Målgrupp: alla skolformer (förskola- vux samt särskola och fritidshemsverksamhet)

Vill du presentera utvecklingsarbete från din verksamhet? Se inbjudan!

Mer information om konferensen.

Corona update

Riktlinjer med anledning av Covid-19

Vi uppdaterar vid behov koncernens riktlinjer på medarbetarwebben med anledning av coronaviruset. Om du vill få koll på de senaste ändringarna så dokumenteras dessa på DENNA SIDA.

Kontakta Jenny Wahlberg om du har frågor eller behöver stöd med kommunikation.