Varumärkestransformation

Viktig information gällande varumärkestransformationen som berör IT:

Nu är förändringarna klara för följande gymnasieskolor, Drottning Blankas Gymnasieskola Falun, Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Gårda, Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Kungsholmen och Klara Gymnasium Göteborg Vallgatan.

Du loggar in som vanligt på datorn med ditt användarnamn och lösenord.

Single Sign On (SSO) är aktiverat för alla skolor. SSO underlättar genom att man använder samma användarnamn och lösenord som vid inloggning till datorn som till de system som har stöd för SSO och det minskar även antalet gånger man behöver logga in.

Vi rekommenderar att man snarast möjligt byter sitt lösenordet, då kommer det nya lösenordet att replikeras även till de system som inte har stöd för SSO.

SchoolSoft

Alla elever, inaktiva som aktiva, har flyttats över till ditt nya Schoolsoft. Eleverna får med sig sina betyg, studieplaner, vårdnadshavare och bilder (för er som använder er av det). Adminfliken på elevkortet flyttar också med över. De egna fälten på elevkortet har följt med över på alla skolor utom DBGY Falun och det är för att det blev fler än 10 stycken när man slog samman de olika skolorna.

All personalinformation följer med över till det nya, men här har ni inte fått med behörigheter och roller. Ämnen, kurser och programplaner har följt med i flytten till det nya SchoolSoft. Kopplingen mellan ämnen och kurser finns kvar.

Det som inte följt med är matriser, uppgifter och planeringar, elevdokument, diverse filter ni skapat samt användarkoder. Dessa kan du hitta i ditt gamla SchoolSoft. Ingen information har tagits bort från det gamla SchoolSoft. Du behåller samma lösenord och användarnamn som tidigare.

Hermods gymnasium Göteborg/Klara Göteborg Vallgatan

Inloggning: Det kommer att vara samma lösenord och användarnamn som du har när du loggar in på din dator.

Länkar till de nya SchoolSoft-instanserna:

Drottning Blanka

Klara

ProCivitas

Vid frågor gällande Schoolsoft kontakta:

Sofie Landén

sofie.landen@academedia.se

Google

Alla dina mail, filer och dokument är kopierade till ditt nya Google-konto. Dina egna delningar och tillgång till andra delade enheter har återställts och du ska ha kunna hitta dem som vanligt i din Google Drive.

Några av er kan ha fått en folder som heter “Orphan files”. Den innehåller dina egna filer och dokument som har blivit “hemlösa” och det kan bero på t ex att de filerna låg delade på en personligt delad mapp hos en användare som har slutat på skolan.

Ingen information, filer eller dokument har tagits bort eller raderats på den gamla Google domänen. Det är en kopiering som har skett och all information ligger kvar och går att komma åt med hjälp av AcadeMedia IT ifall det skulle behövas.

Vid frågor gällande Google kontakta:

Niclas Hansson

niclas.hansson@academedia.se

Byte av mailadress

Byte av primär mailadress för medarbetare på Plusgymnasiet Göteborg och Stockholm samt Hermods Gymnasium Göteborg

Under sommaren, senast den 1 augusti, kommer din nuvarande mailadress att ändras. Din nya mailadress kommer bli samma som du har idag fast med den nya domänen:

namn@plusgymnasiet.se blir namn@dbgy.se

namn@hermodsgymnasium.se blir namn@klaragymnasium.se

OBS!

När ett byte görs från en primär mailadress till en annan så ligger den gamla kvar som ett alias. Det vill säga att mail som skickas till den gamla adressen fortfarande kommer fram. Nya mail som skickas kommer att skickas från den nya adressen. Ingen mail kommer att försvinna under bytet och kalendern kommer inte heller att påverkas.

Outlook i telefoner byter inte alltid själv vilken mailadress som den skickar mailet ifrån utan där måste det befintliga kontot tas bort och det nya läggas till.

För frågor om byte av din mailadress, vänligen kontakta Richard Hallén, richard.hallen@academedia.se, 072-450 17 39.

Skrivare

Här kommer information kring de nya uppgifterna till skolornas skrivare, observera att länkarna till skrivarna har förändrats och måste installeras på nytt. För att lägga till en skrivare så kan man använda sig av denna guide:

Övrig information

Tänk på att uppdatera information om din nya e-postadress på eventuella externa siter och tjänster som du har registrerat dig på, samt informera dina kontakter.